
Suroviny
- 1/2 kg koňských líček
- 1/2 kg hovězích líček
- 2 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 4 stroužky česneku
- 1 KL Hungary koření
- 1 KL sladké papriky
- 1 KL pálivé papriky
- mletý pepř čtyř barev
- drcený kmín
- chilli vločky
- oregano
- sůl
- petrželka
- jarní cibulka
- kopr
- 2 hrsti fazolek
- chléb na zahuštění
- vývar
- voda
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku.
-
V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! – viz POZNÁMKU) si na plotně orestujeme slaninu, cibuli a česnek. Přidáme na kostky pokrájená líčka a necháme maso zatáhnout.
-
Nádobu pak vložíme zpět do elektrického obalu. Okořeníme, bylinky a fazolky ještě nedáváme. Zalijeme vývarem nebo vodou asi do půlky vrstvy masa v nádobě.
-
Pomalíme na 1. stupni 7,1/2 hodiny. Přidáme rozdrobený chléb, bylinky a fazolky. Přepneme na 2. stupeň, nastavíme 30 minut, vypneme po 15 minutách (pro neznalé, časovač na PH je po 30 minutách, případně před dokončením přendáme do jiného kastrolu). Ještě dochutíme, necháme 10 minut odležet a spojit chutě. Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Složení koření Hungaria (Od Lubana): paprika sladká, pálivá, pepř, oregáno, hořčice, sůl
Pozor na to, aby nádoba Pomalého hrnce byla vhodná k přímému vaření na sporáku (já ji mám z kameniny a ještě pod ní musím dávat kovovou mřížku). Ne každá nádoba přímé vaření na sporáku umožňuje, informace máte v návodu. Pak musíte restovat vedle na pánvi a až pak pokračovat v elektrickém obalu s PH.