
- reklama -
Suroviny
- 1 plátek hovězí roštěné
- 1 plátek krůtích prsou
- 200 g listového špenátu
- 100 g Nivy
- sůl
- 1-2 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu
-
Oba pláty natenko naklepeme, jemne osolíme a položíme na plát roštenky plát morčací tak, aby zhora ostali asi 3 cm roštenky nezakryté. Rozložíme listy špenátu a na dolný okraj uložíme po celej šírke hranolčeky Nivy.
-
Zrolujeme od dolného okraja smerom hore. Roládu previažeme, vložíme do pekáča, podlejeme asi 3 dcl vody, zakryjeme alobalom a v rúre pečieme asi 60 minút. Počas pečenia 1x roládu otočíme, zase zakryjeme a pečieme ďalej.
-
Upečenú roládu vyberieme, výpek zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom, vložíme roládu a ešte 10-15 minút dopečieme odkryté. Podávame s ryžou.
Poznámka od kuchařky
Namiesto špenátu sa dajú úspešne použiť listy mangoldu.
Kuchařka: tejaja