Dvojbarevná masová roláda

84
- reklama -

Suroviny

1 plátek hovězí roštěné
1 plátek krůtích prsou
200 g listového špenátu
100 g Nivy
sůl
1-2 lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Oba pláty natenko naklepeme, jemne osolíme a položíme na plát roštenky plát morčací tak, aby zhora ostali asi 3 cm roštenky nezakryté. Rozložíme listy špenátu a na dolný okraj uložíme po celej šírke hranolčeky Nivy.

  2. Zrolujeme od dolného okraja smerom hore. Roládu previažeme, vložíme do pekáča, podlejeme asi 3 dcl vody, zakryjeme alobalom a v rúre pečieme asi 60 minút. Počas pečenia 1x roládu otočíme, zase zakryjeme a pečieme ďalej.

  3. Upečenú roládu vyberieme, výpek zahustíme v troche vody rozmiešaným solamylom, vložíme roládu a ešte 10-15 minút dopečieme odkryté. Podávame s ryžou.

Poznámka od kuchařky

Namiesto špenátu sa dajú úspešne použiť listy mangoldu.