Dvacetiminutový švestkový koláč

52
- reklama -

Suroviny
asi 20 kousků-1 plech

1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku krystalového cukru
1/2 hrnku sladkého mléka (nebo kyselého mléka)
1/4 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
švestky
Drobenka:
máslo
hrubá mouka
krystalový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí: polohrubé a hrubé mouky, cukru, mléka, oleje, prášku do pečiva a vejce uděláme těsto (je řidší a tekoucí), vylijeme ho na plech s pečícím papírem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na těsto poskládáme vypeckované švestky a posypeme drobenkou (uděláme jí tolik, kolik jí máme rádi), žmolíme máslo s cukrem a hrubou moukou.

  3. Pečeme 15 minut na 200°C.

    (hrnek je 250 ml)

Poznámka od kuchařky

Recept mám po mamince a celá rodina ho máme moc rádi. Je nízký, křehoučký, jako cukroví a dá se dělat s libovolným ovocem.