Dušený pikantní bůček s kedlubnou

110
- reklama -

Suroviny
3 porce

600 g libovějšího vepřového bůčku, bez kůže a kostí
300 g očištěné kedlubny nebo patizonu
1 větší cibule
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžíce čerstvě nastrouhaného česneku
2 lžíce worcesterové omáčky
sůl
mletý pepř
olej
sádlo
jíška
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet, nejlépe však přes noc.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli pokrájíme na kostičky a na troše sádla (oleje) ji osmažíme lehce dozlatova. Pak přidáme naložené kostky masa a za občasného promíchání je osmažíme ze všech stran. Přilijeme cca 2 dl vývaru a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití.

  3. Když je maso měkké, přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájenou kedlubnu (lze použít i patizon) a ještě krátce podusíme, aby byla kedlubna měkká na skus. Dle potřeby přilijeme vývar, zahustíme troškou jíšky, necháme ještě krátce provařit a případně dosolíme a opepříme.

  4. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami, noky, rýží…