Dušený patizon nakyselo

55
- reklama -

Suroviny

patizon
1-2 stroužky česneku
střik citronové šťávy
bílého vinného octa
čerstvý kopr
sůl
bílý pepř
zakysaná smetana (cca 120g)

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupat, odsemínkovat, nakrájet na kostky 2x2cm.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci lehce podlít vodou a dusit (ne příliš dlouho!).

  3. Pak zastříknout citr.šťávou, octem, osolit, opepřit, přidat utřený česnek a smetany jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Prohřát.

  4. Nakonec vsypat nasekaný kopr, odstavit a před podáváním nechat chvíli odležet.

    Servírujte s rýží, bramborem, pečivem…

Poznámka od kuchařky

Opět jedno z jídel, které prostě neumím vyfotit lákavěji… Ale je to fakt výborná lehká večeře =) Pokud potřebujete spotřebovat i nějakou cuketu, přidejte ji!

Zdroj: www.labuznik.com