- reklama -
Suroviny
- patizon
- 1-2 stroužky česneku
- střik citronové šťávy
- bílého vinného octa
- čerstvý kopr
- sůl
- bílý pepř
- zakysaná smetana (cca 120g)
Postup přípravy receptu
-
Patizon oloupat, odsemínkovat, nakrájet na kostky 2x2cm.
-
V hrnci lehce podlít vodou a dusit (ne příliš dlouho!).
-
Pak zastříknout citr.šťávou, octem, osolit, opepřit, přidat utřený česnek a smetany jen tolik, aby se kostky rovnoměrně obalily. Prohřát.
-
Nakonec vsypat nasekaný kopr, odstavit a před podáváním nechat chvíli odležet.
Servírujte s rýží, bramborem, pečivem…
Poznámka od kuchařky
Opět jedno z jídel, které prostě neumím vyfotit lákavěji… Ale je to fakt výborná lehká večeře =) Pokud potřebujete spotřebovat i nějakou cuketu, přidejte ji!
Zdroj: www.labuznik.com
Kuchařka: Kanyla