
- reklama -
Suroviny
1 porce
- filet nilského okouna
- pórek
- jarní cibulka
- máslo
- sůl
- pepř
- citron
- mrkev
- brambory
- petržel
Postup přípravy receptu
-
Okouna osolíte a opepříte. Na pečicí papír nalijete rozpuštěné máslo. Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem do úhledného balíčku a dáte do předehřáté trouby na 200°C asi tak na 20 minut.
-
Fit brambory uděláme tak, že si oškrábeme brambory a očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Osolíme a přidáme trochu kmínu. Uvařené brambory scedíme a v hrnci je rozšťoucháme. Kdo chce, přidá si máslo a mléko.
Poznámka od kuchařky
Okoun je sladkovodní ryba.
Kuchař: Drahos z kamene