
- reklama -
Suroviny
4 porce
- zadní nohy a hřbet z králíka
- 9 lžic olivového oleje
- 3 lžíce dobré kremžské hořčice
- 2 lžičky medu
- sůl
- pepř
- 6 – 8 šalotek
- vývar
- 1 – 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme a necháme ve větších kusech.
-
7 lžic oleje, hořčici, med, sůl a pepř dobře vymícháme a vetřeme do masa. Necháme do druhého dne odležet v lednici.
-
Druhý den maso zprudka opečeme na 2 lžících oleje, přidáme šalotku nakrájenou na měsíčky, podlijeme vývarem a dáme dusit do trouby.
-
Podle potřeby podléváme vývarem a ke konci dušení přidáme máslo na zjemnění chuti.
Kuchařka: mysulka