
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g porce kapra
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 3 lžíce másla
- lžička karí koření
- mletý muškátový oříšek
- zázvor
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme.
-
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme česnek utřený se zázvorem.
-
Pak přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a za stálého míchání přidáme další koření.
-
Do této směsi vložíme porce kapra. Polovinu směsi klademe na povrch ryb.
-
Podlijeme asi 4 lžičkami vody a na mírném ohni asi 12 minut dusíme. Porce ryby obrátíme a dusíme ještě asi 8 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept na tohoto kapříka jsem dostala emailem, jako rybí kuchařku. Jinak přidávám odkaz, kde jsem ho také našla…http://www.nej-recepty.cz/detail/duseny-kapr-na-ka…
Já osobně bych nikdy nevěřila, že mi dušený kapr bude tak chutnat. Paráááda!!! Vynikající!! Vyzkoušejte, pokud máte kapříka, nebudete litovat.
Kuchařka: JanaDorazinova