
- reklama -
Suroviny
- 1 kg vepřové kýty od lýtka
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 5 lžic oleje
- kávová lžička kmínu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hořčice gurmán nebo podobné ostřejší hořčice
- 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme.
-
Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět, bez oleje přendáme česnek a cibuli do hrnce ve kterém budeme dusit.
-
Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Na oleji po cibuli a česneku osmažíme.
-
Osmažené maso přendáme do kastrolu.
-
V oleji na pánvi osmahneme hořčici a přidáme asi 0,5 l vody. Když začne vařit – přelijeme do kastrolu , osolíme a opepříme.
-
Maso dusíme doměkka. Na závěr zahustíme moukou.
-
Podáváme např.s noky z bramborového těsta – v obchodech pod značkou La Capannina v balení po 500g nebo s rýží.
Kuchař: Jitka a Vlastik