Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí

82
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové kýty od lýtka
3 cibule
6 stroužků česneku
5 lžic oleje
kávová lžička kmínu
sůl
pepř
2 lžíce hořčice gurmán nebo podobné ostřejší hořčice
3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme.

  2. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět, bez oleje přendáme česnek a cibuli do hrnce ve kterém budeme dusit.

  3. Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Na oleji po cibuli a česneku osmažíme.

  4. Osmažené maso přendáme do kastrolu.

  5. V oleji na pánvi osmahneme hořčici a přidáme asi 0,5 l vody. Když začne vařit – přelijeme do kastrolu , osolíme a opepříme.

  6. Maso dusíme doměkka. Na závěr zahustíme moukou.

  7. Podáváme např.s noky z bramborového těsta – v obchodech pod značkou La Capannina v balení po 500g nebo s rýží.