
- reklama -
Suroviny
- 500 g vepřové kotlety nebo kýty
- 1 cibule
- 2 PL hořčice plnotučné
- 2 PL sladké mleté papriky
- 1 KL černého mletého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 kostka gulášové šťávy
- troška citronové šťávy
- 2 PL šípkového džemu
- 2 PL grilovacího koření
- sůl
- smetana ke šlehání 33% (možno použít i 12%)
- hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na troše oleje dozlatova.
-
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Vložíme na zezlátlou cibulku. Necháme zatáhnout.
-
Až se maso zatáhne, přidáme hořčici, přidáme kuličky nového koření a zasypeme paprikou. Poté podlijeme gulášovou šťávou, kterou jsme předtím dobře rozmíchali v hrnku horké vody. Případně podlijeme ještě zbytkem horké vody. Dusíme maso doměkka.
-
Až je maso měkké, do šťávy přidám trochu citronové šťávy, džem a dobře rozmíchám. Smetanu v nádobce dobře rozmíchám s cca 1-2 PL hladké mouky a vliji do šťávy – zjemní a zároveň zahustí. Chvíli provaříme. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Kuchařka: amarcha