
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g vepřové maso – plec, karé, krkovice, kýta
- 1 větší kedlubna
- 30 g uzeného špeku nebo slaniny
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česneku
- snítka tymiánu nebo majoránka či rozmarýn – dle chuti
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
- vývar dle potřeby
- jíška nebo hladká mouka s vodou
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou šalotku dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout.
-
K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
-
Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme.
-
Podáváme s bramborami, noky, těstovinami, knedlíkem…
Kuchař: recepty73









