Dušené pečené koleno

64
- reklama -

Suroviny

1 vepřové koleno
sůl
česnek
červená paprika
2 cibule
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Koleno očistíme, vložíme do papiňáku, přidáme 4 stroužky česneku vcelku, bobkový list, nové koření, pepř, zalijeme vodou, trochu více osolíme a dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Do remosky dáme nakrájenou cibuli, na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a paprikou, podlijeme trochou vývaru, ve kterém se vařilo a ještě asi 20-30 minut pečeme.

  3. Vývar z kolene se dá použít na tlačenku, nebo polévku.