
- reklama -
Suroviny
- vepřové maso
- (já jsem použila plecko)
- cibule
- mrkev
- máslo
- kmín
- sůl
- pepř
- olej
- mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
-
V hrnci rozpálíme olej a dozlatova osmažíme na jemno nakrájenou cibulku.
-
Poté přidáme maso a dochutíme kmínem. Podlijeme vodou a dusíme tak, aby maso bylo měkké (cca 30 až 40 minut).
-
Potom nakrájíme mrkev na kolečka a přidáme spolu s máslem k masu a ještě dusíme do změknutí mrkve, podléváme dle potřeby.
-
Nakonec rozšleháme 1 až 2 lžíce mouky v půl hrnku vody, zahustíme a provaříme. Podávat můžeme s bramborami. (Já jsem podávala s malinkými červenými brambůrky.)
Poznámka od kuchařky
Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník jako já 🙂
Kuchařka: BarboraDvorakova