Suroviny
4 porce
- 400 g kuřecího masa (stehenní řízky)
- 1 l vody
- 2 střední brambory
- 80 g mrkve
- 1 cibule
- 7 chilli papriček (nakládané)
- 1 zelená pálivá paprika
- 3 žampiony
- nať jarní cibulky
- 100 g skleněných vlasových nudlí
- Omáčka:
- 250 ml vody
- 80 ml sojové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1/4 lžičky mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
Skleněné nudle namočíme do teplé vody asi na 20 minut. Smícháme všechny ingredience na omáčku. Brambory i cibuli nakrájíme na středně velké kousky, mrkev na menší kousky, zelenou papriku, zbavenou semínek, nakrájíme napříč na tenká kolečka. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, zelenou část jarní cibulky na kousky.
-
Přivedeme k varu 1 litr vody a dáme do ní na střední kousky nakrájené kuřecí maso. Jakmile se voda opět začne vařit, necháme 2 minuty a pak odstavíme. Vodu slijeme. Kuřecí maso dáme do čistého kastrolu, zalijeme omáčkou, zakryjeme a na střední teplotě vaříme (dusíme) 10 minut.
-
Přidáme brambory, cibuli, mrkev, papriku a chilli papričky, zakryjeme a vaříme asi 7-8 minut. Pak vše jemně promícháme, opět zakryjeme a ještě vaříme 8 minut.
-
Přidáme žampiony, nať jarní cibulky a scezené skleněné nudle. Promícháme a vaříme zakryté na mírném ohni asi 5 minut. Podáváme s dušenou rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky.