
- reklama -
Suroviny
4 porce
- porce z kuřete
- 2 cibule
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 3 hlívy
- 1/2 kostky slepičího vývaru
- 200 ml kysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- máslo nebo olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle nebo oleji osmahneme na proužky nakrájené cibule, přidáme osolené kusy kuřete, které osmažíme z obou stran, posypeme paprikou a zalijeme slepičím vývarem, aby maso bylo pod vodou a pomalu dusíme.
-
Když maso začne měknout, přidáme hlívu, na proužky nakrájenou a papriky, také nakrájené na proužky.
-
Znova dusíme dál, kysanou smetanu malinko naředíme vodou, promícháme, dáme mouku, pořádně prošleháme a úplně ke konci přilijeme ke kuřeti a za stálého míchání provaříme.
Poznámka od kuchařky
Tak mě to oslovilo a nemohla jsem si pomoci, než to uvařit a zdá se mi to mnohem lepší, než jen kuře na paprice.
Kuchařka: Bibinka