- reklama -
Suroviny
- Propočty jsou orientační, vařila jsem podle oka pro 3 osůbky:o)
- 600 g hovězího zadního (nebo kližky)
- 2 cibule
- 2 lžíce solamylu
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce gulášového koření
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- 1 hovězí bujon
- 1/2 houbového bujónu
- asi 150 g hrášku (mraženého)
- 200 g žampionů (čerstvé podusit, konzervované celé hlavičky)
- pepř
- 150 ml červeného vína
- necelý litr vody (pro rozpuštění bujonu)
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka. Dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a solamylem, vše promneme.
-
V horké vodě rozmícháme bujony a zalijeme maso, vše dobře utěsníme alobalem.
-
Pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200°C. Po této době odkryjeme, promícháme a přidáme víno, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě.
-
Podáváme s chlebem, bramborem, těstovinami. Doporučuji použít pekáček s nepřilnavým povrchem, v jenském skle má škrob tendenci se přichytávat.
Poznámka od kuchařky
Bujony používám bio zn. Rapunzel nebo Alnatura- k dostání v DM drogerii, zeleninový(6 kostek) stojí 20 Kč, slepičí 25 Kč.
Kuchař: Lusinda79