Dušené hovězí se sušenými rajčaty

52
- reklama -

Suroviny
4 -5 porcí

600 g hovězí kližky
150 g sušených rajčat v oleji a bylinkách
200 g cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce worcester omáčky
1 lžička rajského protlaku
1 lžička sušeného tymiánu
hovězí vývar
chilli tabasco (dle chutí)
hladkolistá petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme na proužky pokrájená rajčata, protlak, prolisovaný česnek, worcester, tabasco, tymián, pepř, podlijeme vývarem (lehce nad uroveň masa) a pod pokličkou dusíme do měkka (zvolna – na mírném plameni). Podle potřeby dále podléváme.

  3. Nakonec přihodíme velkou hrst posekané hladkolisté petrželky, případně dochutíme solí a pepřem. Eventuelně můžete dochutit špetkou cukru nebo kapkou balzamika.

Poznámka od kuchařky

Nasla jsem tu lehce podobny recept, proto ho pridavam. Lisi se v ingrediencich a priprave.