
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g hovězí kližky
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 plechovka rajčatové šťávy
- 1 cuketa
- 1 lilek
- bazalka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, posypeme bazalkou a v hrnci ze všech stran orestujeme na rozehřátém oleji. Dáme stranou a udržujeme v teple.
-
Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, poté rajčata i s nálevem a malý kousek cukety, který nastrouháme nadrobno-hezky nám zahustí omáčku.
-
Vše ochutíme bazalkou, solí a pepřem a pár minut společně dusíme.
-
Poté přidáme kousky masa, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi hodinu a půl, podle potřeby můžeme lehce dolévat vydušenou vodu.
-
Po této době vypneme sporák, přidáme lilek a cuketu nakrájenou na kousky a ještě necháme v hrnci cca 20 minut dojít – maso se krásně rozpadne a zelenina získá pikantní chuť.
Můžeme jíst ihned, ale lepší je až druhý den.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Tanicka