Dušené hovězí na rajčatech, s bylinkami

74
- reklama -

Suroviny

800 g hovězí přední
50 g anglické slaniny
2 lžíce sádla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
150 ml suchého červeného vína
400 ml krájených rajčat
3-5 řapíků celeru
bouquet garni (tymián, petržel, bobkový list i kousek rozmarýnu)

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
    Takto připravené ho osmažíme na sádle a vyjmeme ho bokem. (Nejlépe se připravuje v těžkém litinovém hrnci.)

  2. Do hrnce po mase vhodíme kostky anglické slaniny, rozpustíme ji a osmahneme na ní krájenou cibuli a drobně krájený celer.

  3. Do hrnce vhodíme zpět maso, přilijeme víno a asi 15 minut provaříme. Přidáme rajčata, svázané bylinky, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka.
    Podáváme s mačkanými brambory.