
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 700 g hovězího masa: plec, kližka, krk, pupek…
- 100 g uzeného špeku
- 200 g cibule
- 1 menší palice česneku
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- půl lžičky drceného kmínu
- 1 lžička mletého zázvoru
- vývar dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky, dochutíme solí, pepřem, kmínem a zázvorem.
-
K osmažené cibuli přidáme připravené hovězí kostky, necháme je zatáhnout a přisypeme nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Přilijeme cca 2 dl vývaru, zaklopíme a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a podlití dle potřeby doměkka.
-
Ke konci dušení už moc vývaru nepřiléváme, abychom nemuseli sos zahušťovat.
-
Podáváme s noky, brambory, bramborovým knedlíkem a přidat můžeme k příloze i dušený špenát.
Kuchař: recepty73