- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g drůbežích žaludků
- 1 pórek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžíce karamelu
- 1 lžíce rýžového (nebo jiného) octa
- asi 1/2 l vody
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře.
-
Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny.
-
Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1 a 1/2 až 2 hodiny.
-
Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti.
Podáváme s rýží.
Kuchařka: zizala