
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g tarhoni
- 600-800 ml vody
- olej
- 1/2 cibule
- sůl, pepř
- olej ze sušených naložených rajčat
- 4-5 naložených sušených rajčat
- sekaná čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji z naložených rajčat zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme tarhoňu a společně opékáme, dokud tarhoňa nezrůžoví. Čím větší množství kuliček „chytne barvu“, tím bude chutnější. V tom okamžiku ji zalijeme vodou, okořeníme a dusíme na mírném plameni doměkka. Trvá to asi 10-15 minut.
-
Do hotové horké tarhoni vmícháme drobně nakrájená rajčata a nasekanou petrželku.
-
Takto upravená tarhoňa je překvapivě chutnou přílohou k přírodně upravené rybě nebo drůbeži.
Poznámka od kuchařky
Tuto přílohu dělají u nás v jídelně k tresce na másle. 🙂
Kuchařka: zizala