
- reklama -
Suroviny
- 32 dkg rýže
- 0,25 l vody
- 3 dkg másla
- kousek cibule
- 1 hřebíček
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou. Necháme okapat.
-
Pak ji dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, sůl.
-
Na plotně přivedeme k varu bez míchání.
-
Pak přiklopíme pokličkou a dáme dusit do trouby, až rýže změkne a bude sypká. Nesmí být mazlavá.
-
Až ji vyndáme z trouby, necháme ještě asi 5 minut stát, pak z ní vyndáme cibuli s hřebíčkem a rýži nakypříme vidličkou.
-
Můžeme do ní přidat pažitku, nasekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou šunku, podušené houby, koření kari (předem zpěníme na tuku), podušenou papriku nebo rajčata.
Kuchařka: lenka-m