![Dušená roštěnka ve vlastní šťávě_5ff69b33a9284.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/dusena-rostenka-ve-vlastni-stave_5ff69b339b4e5.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g nižší roštěnky
- 1 větší cibule – nakrájená nadrobno
- 2 PL sádla
- koriandr
- sůl
- drcený kmín
- 75 g hladké mouky
- 1 kostka Knorr
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na cca 1-2 cm silné plátky, naklepeme, aby maso nebylo tuhé. Pak roštěnky z obou stran osolíme, opepříme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce.
-
V kastrolu na polovině rozpáleného sádla opečeme zprudka maso asi 1 minutu po každé straně dozlatova, vyjmeme a dáme stranou. Přidáme zbylý tuk, nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět.
-
Vložíme maso zpět do kastrolu, zalijeme studenou vodou tak, aby bylo potopené a přidáme kostku Knorru. Zvolníme přísun tepla pod kastrolem a přikryté dusíme doměkka cca 90 minut.
-
Podávala jsem s bramborovou kaší a oblohou z cherry rajčátek, samozřejmě příloha je na chuti každého kuchaře.
Kuchařka: Lenka Škulinová