Dušená mrkev s bramborem a dušeným masem

75
- reklama -

Suroviny
4 porce

mrkev očistit a nastrouhat na hrubém struhadle
cukr
máslo
sůl
muškátový oříšek nastrouhat
brambory
cibuli
vepřové maso (hovězí)
mletý pepř
jíška
citronová šťáva
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a dáme vařit. Mezitím očistíme mrkev, nastrouháme na hrubém struhadle, podlijeme vodou, přidáme kousek másla, nastrouhaný muškátový oříšek- špetku, cukr, citronovou šťávu, sůl a dáme dusit do měkka.

  2. Pak zahustíme světlou jíškou Knorr a povaříme. Dále zpěníme na oleji cibulku a přidáme na kostky nakrájené maso hovězí nebo vepřové. Posolíme a popepříme. Podlijeme a dusíme doměkka. Hotové podáváme k obědu.