Dušená kapusta dietně

78
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/2 kapusty
100 g kuřecí šunky výběrové
1 cibule
2 stroužky česneku
solčanka
pepř
majoránka
drcený kmín
trochu olivového oleje
1 kostička bujonu
2 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, šunku a kapustu nakrájíme.

  2. Cibuli si na trošce oleje orestujeme, přidáme šunku, chvilku orestujem.

  3. Přidáme nakrájenou kapustu, zalejeme vodou a až začne vřít tak přidáme bujon. Osolíme solčankou, opepříme, trochu majoránky a trochu kmínu přidáme prolisovaný česnek a zamícháme a dusíme, až bude kapusta měkká.

  4. Když se bude zdát, že je tam málo vody, tak ještě přikápneme, ale aby jí tam nebylo moc jelikož to nezahušťujeme. Podáváme s vařeným bramborem. Pro ty kterým nevadí tučné jídlo místo šunky můžou použít anglickou slaninu přibližně 200g.

Poznámka od kuchařky

Hledala sem tady dušenou kapustu na zdravý způsob, ale nenašla sem. Myslím, že je to známý recept a každý ho vaří dle svého. Tohleto mi velice chutná, tak se s váma o to dělím. Děláváme to odjakživa, ale dnes sem skusila zdravější variantu. I když s anglickou slaninou je vážně super 😀