Dušená játra v pomalém hrnci

241
- reklama -

Suroviny

vepřová Játra
cibule
grilovací koření
jíška
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce jsem dala cca 400 ml vody a pustila hrnec naplno.

  2. Pak jsem si opláchla játra, nakrájela na menší kousky cca 3 x 3 cm.

  3. Na drobno cibulku osmažit na pánvi, přidat játra a vše opražit.

  4. Pak přesunout do hrnce a dusit asi 2 hodiny.

  5. Na konec jsem játra vyndala, do šťávy vmíchala trochu grilovacího koření, šťávu zahustila asi 3 lžícemi koupené jíšky – tmavá Knorr, povařila, a protože bylo míň šťávy, přilila jsem vařící vodu, zamíchala, přidala zpět játra a ta prohřála.

  6. Podáváno s rýží.

Poznámka od kuchařky

Bylo to skvělý, úplně jiný než z papiňáku.