- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg hovězí plece
- 3/4 kg červené kapie
- cibule
- sůl
- pepř
- masox
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plecko nakrájíme na plátky a následně na nudličky. Rozpálíme v pánvi Wok větší množství oleje, a zprudka v něm orestujeme hovězí maso. Poté co se maso zatáhne tak vložíme 2 cibule nakrájené na nudličky.
-
Až cibule s masem zavoní a zezlátne tak scedíme a přendáme do kastrolu, kde dusíme zalité vodou do 3/4 masa. Přidáme masox, sůl, pepř a dusíme až je maso příjemné na skus.
-
Mezitím si nakrájíme očištěné kapie na nudličky a přidáme lehce povařit do hrnce s masem. Zahustíme instantní tmavou jíškou. Kapie krásně jídlo provoní. Jako příloha se hodí rýže, brambor.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád instantní jíšku, může zahustit lžicí mouky rozmíchané ve vodě a povařit bohužel ještě 20 minut a pak teprve vložit kapie.
Kuchař: Colombo65