Dušená hovězí plec s kapií

45
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg hovězí plece
3/4 kg červené kapie
cibule
sůl
pepř
masox

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plecko nakrájíme na plátky a následně na nudličky. Rozpálíme v pánvi Wok větší množství oleje, a zprudka v něm orestujeme hovězí maso. Poté co se maso zatáhne tak vložíme 2 cibule nakrájené na nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Až cibule s masem zavoní a zezlátne tak scedíme a přendáme do kastrolu, kde dusíme zalité vodou do 3/4 masa. Přidáme masox, sůl, pepř a dusíme až je maso příjemné na skus.

  3. Mezitím si nakrájíme očištěné kapie na nudličky a přidáme lehce povařit do hrnce s masem. Zahustíme instantní tmavou jíškou. Kapie krásně jídlo provoní. Jako příloha se hodí rýže, brambor.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá rád instantní jíšku, může zahustit lžicí mouky rozmíchané ve vodě a povařit bohužel ještě 20 minut a pak teprve vložit kapie.