Suroviny
cca 6
- cca 500 g hovězích líček
- 150-200 g hovězího krku (ale doporučuji použít jen líčka)
- 3 velké cibule nakrájené nadrobno
- 20-25 kuliček jalovce
- hořčice
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- trocha Solamylu
Postup přípravy receptu
-
Maso jsem si osolila, opepřila a potřela trochou hořčice.
-
V tlakovém hrnci jsem si rozpálila olej a dala do něj osmažit maso. To jsem pak dala bokem, abych mohla na výpeku osmahnout cibuli a zespodu tak oškrábat trochu to přichycené.
-
Maso jsem dala zpátky, zalila 4-5 dcl vody, přidala jsem bobkový list a jalovčinky, plus ještě trošku soli a pepře.
-
Hrnec jsem přikryla a připevnila a maso v něm nechala hodinu a půl. Maso pak bylo úžasné křehké a přímo se rozplývalo na jazyku.
-
Hrnec jsem nechala zchladnout a vysyčet ve dřezu pod proudem studené vody. Sundala jsem víko, hrnec šoupla zpátky na plotnu, vyhodila bobkové listy a šťávu nechala trochu vyvařit.
-
Maso jsem pak vytáhla, ve vodě jsem si rozmíchala solamyl a podle potřeby jsem zahušťovala a nechala pak asi 10 minut provařit.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Jalovčinky jsem nevytahovala a servírovala maso a šťávu i s nimi.