Dušená hovězí líčka na jalovčinkách

140
- reklama -

Suroviny
cca 6

cca 500 g hovězích líček
150-200 g hovězího krku (ale doporučuji použít jen líčka)
3 velké cibule nakrájené nadrobno
20-25 kuliček jalovce
hořčice
2 bobkové listy
sůl
pepř
trocha Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem si osolila, opepřila a potřela trochou hořčice.


    Zobrazit celý recept

  2. V tlakovém hrnci jsem si rozpálila olej a dala do něj osmažit maso. To jsem pak dala bokem, abych mohla na výpeku osmahnout cibuli a zespodu tak oškrábat trochu to přichycené.

  3. Maso jsem dala zpátky, zalila 4-5 dcl vody, přidala jsem bobkový list a jalovčinky, plus ještě trošku soli a pepře.

  4. Hrnec jsem přikryla a připevnila a maso v něm nechala hodinu a půl. Maso pak bylo úžasné křehké a přímo se rozplývalo na jazyku.

  5. Hrnec jsem nechala zchladnout a vysyčet ve dřezu pod proudem studené vody. Sundala jsem víko, hrnec šoupla zpátky na plotnu, vyhodila bobkové listy a šťávu nechala trochu vyvařit.

  6. Maso jsem pak vytáhla, ve vodě jsem si rozmíchala solamyl a podle potřeby jsem zahušťovala a nechala pak asi 10 minut provařit.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Jalovčinky jsem nevytahovala a servírovala maso a šťávu i s nimi.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/12/hovezi-l…