
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 kg červené řepy
- máslo
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Uvařím si neoloupanou červenou řepu doměkka, nechám vystydnout.
-
Studenou oloupu, nahrubo nastrouhám.
-
Do hrnce dám lžíci másla, nechám zpěnit, přidám nastrouhanou řepu, osmahnu, osolím, osladím, nepodlévám žádnou vodou, díky cukru řepa pustí štávu, dusím zhruba 20 minut, pak dochutím octem, prohřeju ještě asi 5 minut.
-
Podávám buď teplé nebo studené, jak to má manžel raději. Výborně se hodí ke karbanátkům, řízkům atd.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od babičky, která žije v Polsku, nějak si hlavně na podzim, když je řepa čerstvá, neumím jídla s masem bez řepy představit..
Kuchařka: bestickova









