Dušená červená řepa

126
- reklama -

Suroviny
4 porce

0,5 kg červené řepy
máslo
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím si neoloupanou červenou řepu doměkka, nechám vystydnout.

  2. Studenou oloupu, nahrubo nastrouhám.

  3. Do hrnce dám lžíci másla, nechám zpěnit, přidám nastrouhanou řepu, osmahnu, osolím, osladím, nepodlévám žádnou vodou, díky cukru řepa pustí štávu, dusím zhruba 20 minut, pak dochutím octem, prohřeju ještě asi 5 minut.

  4. Podávám buď teplé nebo studené, jak to má manžel raději. Výborně se hodí ke karbanátkům, řízkům atd.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od babičky, která žije v Polsku, nějak si hlavně na podzim, když je řepa čerstvá, neumím jídla s masem bez řepy představit..