
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 100 ml vody
- 100 ml oleje
- 1 PL rumové tresti
- 260 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 prášku do perníku
- 100 g mletého máku
- švestková povidla
- Na polevu :
- 4 PL citronové šťávy
- 250 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přilijeme vodu, rumovou tresť a postupně vmícháme mouku s prášky do pečiva a do perníku. Do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme umletý mák a rozetřeme ji na plech.
-
Poté těsto s mákem pokapeme na libovolných místech povidly / způsobem – cik cak / nebo poházíme do těsta kousky nalámané čokolády a poté zalijeme druhou částí těsta.
-
Pečeme na 160-170°C asi 50 minut.
-
Z cukru a citrónové šťávy vymícháme hladkou polevu. Potřeme ji na vychladlý moučník a necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Můžeme na moučník nastrouhat čokoládu nebo můžeme zdobit podle každého. Řezy jsou velmi chutné a křehounké, povidla jsem zkusila a dobrotka.
Kuchařka: varilamyskakasicku