
Suroviny
2-3 porce
- 250 g sojových plátků nebo sojových holandských nudliček
- 250 g krůtích jater (mohou být i kuřecí)
- Marináda:
- 3 polévkové lžíce Maggi
- 3 feferony
- 3 lžíce Solamylu
- 1 lžička kari
- 3 žloutky
- 1/2 lžičky soli
- 3 lžíce Worcesteru
- 1 nasekaná cibule
- 1/2 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
-
Sojové plátky, nebo nudličky si uvaříme podle návodu na obalu. Můžeme přidat jakékoliv oblíbené koření + kostku masoxu.
-
Játra si očistíme a nakrájíme na nudličky. K nim přidáme uvařenou a na nudličky nakrájenou soju. Do nudliček vmícháme marinádu, promícháme a necháme uležet do druhého dne.
-
Na nepřilnavou pánev si dáme několik kapek olivového oleje, necháme jej rozpálit a nalijeme na něj naloženou směs jater a soji. Asi 10-15 minut restujeme, promícháváme, až maso dostane náležitou zlatavou barvu. Podáváme s opečenými bramborami, nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Recept je již mnoho let v mém sešitě receptů. V době, kdy jsem pracovala ve Výchovném ústavu mi jej dala jedna kolegyně s tím, že nepoznám rozdíl mezi játry a sojou. Měla pravdu. Veškeré koření a šťáva z jater se krásně vpije do soji a na talíři ji téměř nerozeznáte.









