Suroviny
- Kachní játra
- olej
- duhové koření 1 čajová lžička
- tymián 1/4 čajové lžičky
- sůl
- mletá paprika sladká 1/4 čajové lžičky
- 1/2 oloupaného jablka
- červená paprika 1/4 ks
- zelená cibule
- slanina 1 plátek
- hladká mouka – 1 čajová lžička
- voda
- bílé víno suché 1 dcl
Postup přípravy receptu
-
Kachní játra očistíme (neklepeme), posypeme kořením a tymiánem, solí a dáme pomalu opéct na pánev s olejem.
-
Mezitím nakrájíme zeleninu (papriku na proužky, zelenou cibulku na širší kolečka a jablka na širší proužky). Pak játra posypeme hladkou moukou otočíme orestujeme, zasypeme mletou paprikou a ihned podlijeme horkou vodou (100 ml).
-
Necháme probublat a játra vyjmeme stranou na talířek, přidáme víno a dosolíme. Vsypeme slaninu nakrájenou na proužky, jablka, papriku, cibulku a zamícháme a vložíme zpět játra.
-
Prohřejeme 2 minutky pod pokličkou a můžeme servírovat. Jako příloha brambory, chléb, rýže.
Poznámka od kuchařky
Duhové koření je směs od firmy Samuel http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/du… a obsahuje vše to co vypsala Špagetka.Sháním po jarmarcích,..a jiných akcích.Už jsem je jednou jmenovala a chválila v http://www.toprecepty.cz/recept/3958-italske-kotle….