Duhová kachní játra

55
- reklama -

Suroviny

Kachní játra
olej
duhové koření 1 čajová lžička
tymián 1/4 čajové lžičky
sůl
mletá paprika sladká 1/4 čajové lžičky
1/2 oloupaného jablka
červená paprika 1/4 ks
zelená cibule
slanina 1 plátek
hladká mouka – 1 čajová lžička
voda
bílé víno suché 1 dcl

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra očistíme (neklepeme), posypeme kořením a tymiánem, solí a dáme pomalu opéct na pánev s olejem.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nakrájíme zeleninu (papriku na proužky, zelenou cibulku na širší kolečka a jablka na širší proužky). Pak játra posypeme hladkou moukou otočíme orestujeme, zasypeme mletou paprikou a ihned podlijeme horkou vodou (100 ml).

  3. Necháme probublat a játra vyjmeme stranou na talířek, přidáme víno a dosolíme. Vsypeme slaninu nakrájenou na proužky, jablka, papriku, cibulku a zamícháme a vložíme zpět játra.

  4. Prohřejeme 2 minutky pod pokličkou a můžeme servírovat. Jako příloha brambory, chléb, rýže.

Poznámka od kuchařky

Duhové koření je směs od firmy Samuel http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/du… a obsahuje vše to co vypsala Špagetka.Sháním po jarmarcích,..a jiných akcích.Už jsem je jednou jmenovala a chválila v http://www.toprecepty.cz/recept/3958-italske-kotle….