
Suroviny
2 porce
- 5 nožiček drůběžích párků
- 400 g bezvaječných těstovin
- 100 g jemného kečupu
- 100 g ostrého kečupu
- 5 g chilli omáčky
- olivový olej
- sušený česnek
- sladká paprika
- pálivá paprika
- čtyřbarevný pepř
- bazalka
- oregáno
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalejeme vodu a tuto přivedeme k varu, přičemž v momentě varu přidáme špetku soli a 400 gramů bezvaječných těstovin. Vaříme cca 8-9 minut. Čas od času promícháme.
-
V mezičase již loupeme drůběží párky z kůže a krájíme je na kolečka. Kolečka párků převedeme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. A smažíme.
-
Jakmile předmětné párky na pánvi začnou dostávat barvu, přidáme pepř, sladkou a pálivou papriku v prášku. Současně si připravíme i česněk v prášku, který při další vhodné příležitosti zamícháme do uvedené potravy. Pak ještě přidáme oregáno a bazalku na ovonění.
-
Nakonec směs pokapeme chilli omáčkou a zalijeme 100 gramy jemného a 100 gramy ostrého kečupu. Výslednou omáčku zamícháme, přičemž touto polejeme již předchystané uvařené těstoviny. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Nechte si chutnat!