Suroviny
3velké
- 350 g drůbežího masa vcelku měla jsem prso z brojlera
- 450 g dýně Hokkaido polovina z jedné malé dýně,váha je již bez dužiny
- 300 g kedlubny
- 3 lahůdkové cibulky
- 6 tence nakrájených plátků česnekového boku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 kostky zeleninového bujónu kdo nechce vynechá
- 1 lžička oleje
- tenký plátek másla na osmažení
- sůl
Postup přípravy receptu
-
1/4dýně a 1/4kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, zbytek na větší kostky. Na tenké nudličky nakrájíme i 3plátky česnekového boku a na drobná kolečka nakrájíme všechny cibulky.
-
Maso prořízneme na plát a přes folii naklepeme. Po obou stranách vetřeme trochu soli. Plát z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme na nudličky nakrájenou zeleninou a posypeme částí nakrájené zelené natě z cibulek. Poklademe zbylými 3 plátky česnekového boku, zavineme do závitku a závitek utáhneme nití.
-
V hrnci na rozehřátém oleji společně s máslem necháme prudce ze všech stran osmahnout závitek. Závitek z hrnce odložíme stranou a ve výpeku orestujeme do narůžovělé barvy nudličky česnekového boku a bílé části cibulek.
-
Vložíme nazpět závitek, podlijeme ho 200ml horké vody a rozdrobíme bujón.
-
Přiklopíme poklicí a na slabém plameni dusíme 40 minut.
-
15 minut před koncem přidáme kostičky zeleniny a zbytek nakrájené cibule, podle potřeby dolijeme trochou horké vody a dodusíme.
-
Z měkkého závitku odstraníme nitě a maso nakrájíme na porce.
-
Šťávu necháme dle potřeby silným varem zredukovat na námi požadovanou hustotu. A nebo ji můžeme ponorným mixérem v hrnci rozmixovat na hladkou omáčku. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Druh masa můžeme použít libovolný. Kdo bude chtít jen zeleninovou náplň, vynechá uzeninu. Zeleninu do náplně můžeme zvolit podle stavu surovin v domácnosti.