![Drůběží v peřině_5ff72f4f0fa7d.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/drubezi-v-perine_5ff72f4ef2b61.jpeg)
Suroviny
3-4 porce
- 3-4 kuřecí stehna
- Peřina:
- 1 kuřecí játra
- 1 menší cibule
- 100 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
- 200 g ořezu z kuřete
- 2 housky namočené v mléku
- 1-2 stroužky česneku
- staročeské koření
- 1 vejce
- trochu grilovacího koření
- libeček
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřeci stehna omyjeme a posypeme troškou papriky, soli a drceného kmínu.
-
Kuřecí játra, uzené a ořez pomeleme, přidáme 1 vejce, koření a rozmočené housky, na jemno nakrájenou cibuli, česnek, libeček a petrželku nasekanou na drobno. Okořeníme staročeským kořením a troškou grilovacího koření. Vše dobře promícháme, aby vznikla řidší směs.
-
Pekáč vymažeme máslem a na něj rozprostřeme směs. Na směs položíme kuřecí stehna, trochu přimáčkneme, zalejeme asi 2 dl vody nebo vývaru a šup s tím do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přikryté asi 1 hodinu. Po hodině snížíme teplotu na 150 stupňů, odkryjeme a ještě asi půl hodiny dopékáme za stálého podlévání.
-
Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborovou kaši, kompot nebo jakýkoliv salátek.
Poznámka od kuchařky
Tuhle peřinu používám i jako nádivku do drůbeže.