
Suroviny
- Kuřecí prsa nebo krůtí prsa
- sůl
- mletý pepř
- 100 g šunky
- 200 g žampionů
- 1 pórek
- olej
- stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička chilli oleje nebo čili tekuté koření
- oregano
- lžička sojové omáčky
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží prsa si podélně rozkrojíme tak, aby vznikl co největší plát masa.
-
Maso pak lehce naklepeme přes fólii, přiměřeně osolíme a opepříme a nakrájíme na delší plátky.
-
Na každý plátek dáme šunku, ale podle chuti klidně i anglickou slaninu a stočíme je do roládky, kterou napíchneme na jehlu střídavě s rozkrojeným žampionem a pórkem.
-
Takto pokračujeme, dokud je na jehle místo.
-
Hotové špízy natřeme marinádou z oleje, čili oleje, česneku, sojové omáčky a oregana.
-
Celé špízy opékáme na pánvi ze všech stran dorůžova. Podáváme s bramborovým salátem, nebo opečenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Rytmus života, ale recept jsem si upravila. Původně se nenatíral marinádou, tu jsem si uzpůsobila podle sebe. Taky oregáno v receptu není, ale já ho mám v marinádách ráda.








