
- reklama -
Suroviny
10 á 50 g
- 180 g drůbeží játra
- 150 g šmakouna s přírodním aroma
- 30 g másla
- 100 ml smetana 33%
- 2 lžíce oliv. oleje
- 5 stroužků česneku
- 1 menší cibule
- rozmarýn
- majoránka
- pepř
- sůl
- Na zkaramelizovanou cibuli:
- 2 červené cibule
- 1-2 KL třtinového cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Olej a máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme nakrájenou cibuli na kolečka a česnek na plátky. Přidáme nakrájená játra, orestujeme a přidáme nastrouhaný šmakoun , koření a znovu orestujeme. Zalijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka. Když se voda odpaří, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme odpařit za občasného promíchání. Hotovou směs rozmixujeme a dáme do mističek vychladit.
-
Výborné podávat s karamelizovanou cibulí, cibuli na kolečka nechat změknout na směsi oleje a másla, přidat lžičku tř. cukru a za stálého míchání nechat zkaramelizovat. Na závěr osolit.
Poznámka od kuchařky
Výživové hodnoty na 100 g :
897 KJ, B 12g, T 17g, S 3 g
pro srovnání: běžné paštiky na trhu mají průměrně cca 1800 kj /100g
Kuchařka: anicka123