Drůbeží paštika se šmakounem

55
- reklama -

Suroviny
10 á 50 g

180 g drůbeží játra
150 g šmakouna s přírodním aroma
30 g másla
100 ml smetana 33%
2 lžíce oliv. oleje
5 stroužků česneku
1 menší cibule
rozmarýn
majoránka
pepř
sůl
Na zkaramelizovanou cibuli:
2 červené cibule
1-2 KL třtinového cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Olej a máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme nakrájenou cibuli na kolečka a česnek na plátky. Přidáme nakrájená játra, orestujeme a přidáme nastrouhaný šmakoun , koření a znovu orestujeme. Zalijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka. Když se voda odpaří, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme odpařit za občasného promíchání. Hotovou směs rozmixujeme a dáme do mističek vychladit.

  2. Výborné podávat s karamelizovanou cibulí, cibuli na kolečka nechat změknout na směsi oleje a másla, přidat lžičku tř. cukru a za stálého míchání nechat zkaramelizovat. Na závěr osolit.

Poznámka od kuchařky

Výživové hodnoty na 100 g :

897 KJ, B 12g, T 17g, S 3 g

pro srovnání: běžné paštiky na trhu mají průměrně cca 1800 kj /100g