
Suroviny
            2 porce
							
    
- 400 g kuřecího nebo krůtího masa
- pepř mletý
- sůl
- olej nebo máslo
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 250 g nakládaných loupaných rajčat nebo hodně zralá oloupaná čerstvá masitá rajčata
- tymián
- 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
- 
Drůbeží maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata osmažené na oleji či másle. 
- 
K osmaženému masu přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek s tymiánem (sušený nebo čerstvou snítku), přidáme pokrájená rajčata, dle potřeby (jen pokud jsou rajčata hodně „masitá“) přidáme maličko vývaru a vše podusíme cca 5 minut pod poklicí. 
- 
Z pokrmu vyndáme snítku z tymiánu, přilijeme smetanu pro zjemnění a krátce vše společně necháme provařit. V případě, že byla rajčata více kyselá, můžeme přidat do omáčky maličko cukru a naopak, kdo rád trpčí omáčky, vmíchá po odstavení do omáčky smetanu zakysanou. 
- 
Podáváme s gnocchi, těstovinami, rýží nebo bramborem, kdy přílohu (noky, těstoviny) můžeme vmíchat do připravené omáčky s masem. 
