
Suroviny
- 400 g kuřecích jatýrek
- 1-2 cibule
- 1 hrozen bílého vína
- 1 dcl červeného vína
- kuřecí vývar nebo vodu
- sůl
- pepř
- rýže na přílohu
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu.
-
Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího vývaru (vody) a 1 dcl červeného vína a restujte asi 4-5min
-
Na jiné pánvi na másle orestujte asi 400 g kuřecích jatýrek, která osolíte a opepříte.
-
Pak směs z první pánve (cibule s hroznovým vínem) přilijte na jatýrka. Ještě chvíli (zhruba 10-15min) podusíme. Podávejte s rýží jakkoliv uvařenou nebo jinak upravenou.
Poznámka od kuchařky
Já jsem rýži uvařila klasicky, ale je možné si usmažit cibulku a do ní nasypat opranou rýži, zalít šálkem vody a přidat 1 lžičku vegety a přiklopit pokličkou a rýži podusit. Takto udělanou rýži používám i k přípravě rizota, jen se přidá masíčko a zeleninka a je hotovo. Tento recept je z mého sešitu a mám ho již dávno. Toto jídlo je velice chutné, jatýrka mají lehce ovocnou příchuť po hroznovém víně.