Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce

51
- reklama -

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 cibule
1 paprika červená
1 rajče
čerstvá bazalka (nebo 1 lžička sušené)
3 stroužky česneku
1 lžíce mateřídoušky (nebo majoránky)
pár lžic kysané smetany
drůbeží vývar nebo voda
1 lžíce Podravky
olivový olej
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost).

  2. Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.

Poznámka od kuchařky

Podobný, ale nevýrazný recept jsem někde četla a dovedla jsem ho k dokonalosti.