
Suroviny
3 porce
- 300 g uvařených drštěk
- 3 prolisované stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- Těstíčko:
- 100 g jemně nastrouhaného uzeného eidamu
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce granulovaného česneku
- olej na smažení
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti.
Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. -
Z uvedených surovin v míse umícháme těstíčko, které by mělo mít hustotu jako na kapání do polévky. Podle potřeby dochutíme solí, obalíme v něm dršťky, které ihned vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme cca 4minuty z každé strany.
Po osmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. -
Můžeme podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší. Ale také je to velice dobrá chuťovka jen tak s čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
V těstíčku máme rádi smaženou slezinu i plíčky.
Když vařím zadělávané dršťky nebo polévku, tak vždy z uvařených drštěk vyberu hodně vysoké masité kousky a musím tuto mlsku vždy připravit 🙂
Už jsem těstíčko dělala i z nastrouhaných tvarůžků, ale velice špatně se to smažilo. Osvědčil se mi eidam, ať už uzený nebo obyčejný.
Dršťky potírám prolisovaným česnekem, ale do těstíčka dávám granulovaný. Čerstvý prolisovaný má při smažení náběh na nahořklou chuť.