
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g předvařených drštěk (pěkné kousky)
- 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- těstíčko:
- 2 vejce
- 1 dcl bílého vína (já měla načaté perlivé)
- 5 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 5 stroužků česneku (nebo 1 jednostroužkový prolisovaný nebo utřený)
- 1/2 čajové lžičky mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky pálivé papriky nebo čilli
- 1/2 čajové lžičky gyros koření
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme.
-
Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme s bramborami a tatarskou omáčkou (můj manžel má raději čistou majonézu). Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Já dršťky nejím, tak jsem si ve stejném těstíčku obalila cibuli, abych nemusela dělat 2 obědy.
Smažené dršťky se podávají v jedné vyhlášené restauraci v Berouně (U Madly), ale tam je dělají klasicky v trojobalu. Napadlo mně, že když to udělám v těstíčku a výrazně ho okořením, posunu toto jídlo trochu jinam.
Kuchařka: Paprika