Dršťky na paprice – maďarský pacalpörkölt

106
- reklama -

Suroviny

1 000 g dršťky
1 cibule
olej
mletá paprika
1 zelená paprika
feferonka (nebo feferonkový krém)
1-2 rajčata
česnek
majoránka
sůl
libeček ňať (pokud máme)
maggi (jestli chceme)

Postup přípravy receptu

  1. Držky dobre premývame v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme v tlakovom hrnci so soľou do mäkka. Po uvarení nakrájame na rezance. Prípadne si kúpime hotové predvarené a nakrájané – tie tiež zvyknem chvíľku prevariť.

  2. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, prípadne masti.

  3. Pridáme mletú papriku, nakrájanú papriku a paradajky, vložíme držky, podlejeme vývarom.

  4. Varíme, dochutíme feferónkou, cesnakom, dosolíme, ku koncu pridáme majoránku, tekuté korenie (Maggi), libeček.
    Jedlo je husté – nie je to polievka!

Poznámka od kuchařky

Najviac chutí s čerstvým bielym chlebom.

A pretože jedlo je pálivé, dobre padne pohár červeného.