Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.

57
- reklama -

Suroviny

1 kg předvařených drštěk
1 velká cibule
5-6 stroužků česneku
jedna morková kost
Masox
sladká paprika
pepř
3 lžíce majoránky
sůl
česneková pasta
trochu sádla
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené dršťky dáme do dostatečně velkého hrnce a dáme tolik vody, kolik budeme chtít polévky.

  2. Zároveň dáme i morkovou kost (Není podmínkou).

  3. Když začne voda vařit přidáme na jemno nakrájenou cibuli, co jsme si mezitím připravili a rozetřený (nakrájený) česnek.

  4. Přidáme masox, dáme 2 lžíce majoránky, opepříme a dáme sladkou papriku (podle barvy).

  5. Když jsou dršťky téměř měkké, dosolíme (případně přidáme česnekovou pastu) a dáme zbývající majoránku. (Děláme na etapy, aby jsme nevyvařili chuť. Majoránku do polévky mneme).

  6. Vyndáme morkovou kost na prkénko.

  7. Vyklepneme morek, který po rozsekání do polévky vrátíme.

  8. V době vaření jsme si připravili růžovou jíšku na sádle z hladké mouky a když je studená, polévku dle našich zvyklostí zahustíme .

Poznámka od kuchařky

Polévku je nutné občas při stydnutí zamíchat a nenechávat pod policí, aby nezkysla. Vystydlou lze uchovat rozdělenou podle potřeby v MRAZÁKU na pak. Kdo chce ostřejší – může použít chilli. Při použití pozor na přidání jiného dochucovadla, mohla by polévka změnit chuť ( Pozor i na tekuté koření Vitanu). Však to znáte. !!