
Suroviny
- 1 kg předvařených drštěk
- 1 velká cibule
- 5-6 stroužků česneku
- jedna morková kost
- Masox
- sladká paprika
- pepř
- 3 lžíce majoránky
- sůl
- česneková pasta
- trochu sádla
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Předvařené dršťky dáme do dostatečně velkého hrnce a dáme tolik vody, kolik budeme chtít polévky.
-
Zároveň dáme i morkovou kost (Není podmínkou).
-
Když začne voda vařit přidáme na jemno nakrájenou cibuli, co jsme si mezitím připravili a rozetřený (nakrájený) česnek.
-
Přidáme masox, dáme 2 lžíce majoránky, opepříme a dáme sladkou papriku (podle barvy).
-
Když jsou dršťky téměř měkké, dosolíme (případně přidáme česnekovou pastu) a dáme zbývající majoránku. (Děláme na etapy, aby jsme nevyvařili chuť. Majoránku do polévky mneme).
-
Vyndáme morkovou kost na prkénko.
-
Vyklepneme morek, který po rozsekání do polévky vrátíme.
-
V době vaření jsme si připravili růžovou jíšku na sádle z hladké mouky a když je studená, polévku dle našich zvyklostí zahustíme .
Poznámka od kuchařky
Polévku je nutné občas při stydnutí zamíchat a nenechávat pod policí, aby nezkysla. Vystydlou lze uchovat rozdělenou podle potřeby v MRAZÁKU na pak. Kdo chce ostřejší – může použít chilli. Při použití pozor na přidání jiného dochucovadla, mohla by polévka změnit chuť ( Pozor i na tekuté koření Vitanu). Však to znáte. !!