Dršťková polévka ze žampionů

141
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 ml zeleninového vývaru
250 g žampionů
1 malá cibule
2 lžíce sádla
2 rovné lžíce hladké mouky
1 stroužek česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžička kmínu
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme v hrnci na rozehřátém sádle. Přisypeme kmín, mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, promícháme, rychle zalijeme vývarem a prošleháme metličkou.

  3. Do polévky přidáme nakrájené houby, majoránku, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou asi 15-20 minut.

  4. Nakonec do polévky přidáme prolisovaný česnek, podle potřeby ji dochutíme pepřem a solí a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Zdroj : časopis Žena a kuchyně