,,Dršťková‘ polévka z václavek

141
- reklama -

Suroviny

1/2 kg václavky
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce mleté papriky
hovězí vývar (nebo ve vodě rozpuštěný hovězí bujón – 1 l)
1 lžíce majoránky
špetka bazalky
mletý kmín
pepř
sůl
2 stroužky česneku
dva krajíce chleba (staršího)
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí.

  2. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky, promícháme, přisypeme papriku, opepříme, zaprášíme lžící mouky, promícháme a podlijeme vývarem.

  3. Přidáme kmín, česnek, dochutíme solí a za občasného míchání vaříme 10 minut, okořeníme majoránkou, bazalkou a vaříme ještě 10 minut.
    Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za foto, ale fotila jsem až večer s bleskem :-).