
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g kotrče
- 2 PL sádla
- 1 cibule
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- špetka mleté papriky pálivé
- 1,25 l vody
- 1-2 lžíce hladké mouky
- máslo
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- pepř
- drcený kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Houbu důkladně očistíme a nakrájíme na větší nudličky. Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme paprikou a přidáme houbu. Zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka (asi 30 minut). Trochu zahustíme jíškou (měla by zůstat taková řidší).
-
Dochutíme kořením, česnekem a podle chuti dosolíme. Jako příloha je nejlepší čerstvá houska nebo chléb.
Poznámka od kuchařky
Při správné přípravě je od pravé dršťkové téměř k nerozeznání.
Pokud nemáš kotrče můžeš použít i hlívu.
Kuchařka: veru.hol