
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- Drůbeží žaludky
- cibule
- česnek
- majoránka
- jíška (z hladké mouky)
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží žaludky uvaříme (já v papiňáku), aby byly měkké, asi půl až třičtvrtě hodiny, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na slabé proužky.
-
Vývar ze žaludků si necháme na zalití polévky.
-
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, žaludky, zalijeme vývarem, přidáme česnek, majoránku a zahustíme jíškou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Viděla jsem v pořadu Prostřeno a mohu říct, že je to skoro lepší než polévka z dršťek.
Kuchařka: Jikotka









