Dršťková polévka z drůbežích žaludků

179
- reklama -

Suroviny
5 porcí

Drůbeží žaludky
cibule
česnek
majoránka
jíška (z hladké mouky)
sůl
pepř
červená mletá paprika
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží žaludky uvaříme (já v papiňáku), aby byly měkké, asi půl až třičtvrtě hodiny, necháme vychladnout a potom je nakrájíme na slabé proužky.

  2. Vývar ze žaludků si necháme na zalití polévky.

  3. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, žaludky, zalijeme vývarem, přidáme česnek, majoránku a zahustíme jíškou. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka od kuchařky

Viděla jsem v pořadu Prostřeno a mohu říct, že je to skoro lepší než polévka z dršťek.