
- reklama -
Suroviny
- 1 kg syrových drštěk
- mrkev
- celer
- petržel
- sádlo
- jíška (máslo + polohrubá mouka)
- 10 celých pepřů
- sladká paprika
- majoránka
- drcený kmín
- česnek
- petrželka
- sůl
- pepř
- masox
Postup přípravy receptu
-
Dršťky nakrájíme na větší kusy a dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu, vodu slijeme. Zalijeme znovu studenou, opět přivedeme k varu. To opakujeme 3x až 4x.
-
Potom dršťky nakrájíme na nudličky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celý pepř a vaříme, až jsou měkké.
-
Na sádle osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, přidáme papriku, zalijeme vývarem z drštěk, zahustíme jíškou a povaříme, až zelenina změkne.
-
Přidáme vařené dršťky, dochutíme kmínem, česnekem, majoránkou, solí, pepřem a masoxem.
Poznámka od kuchařky
Toto množství je asi na třílitrový hrnec.
Kuchař: bazalka